Jeg hedder Merete Marx Stenaae. Jeg bor sammen med min mand Michael, tre Collie tøser og 80 fugle ved Solrød Strand.

Jeg har haft hunde i rigtig mange år. Og altid været vild med hunde.

De mange hunde, jeg har haft i årernes løb, har jeg altid trænet med, men jeg begyndte for alvor at træne lydighed og rallylydighed, da jeg fik min amerikanske Collie, Jewel, i 2010. Der er siden kommet endnu to Collier til, Kamelia, født i 2012 og ja Isabella født i 2017 🙂

I takt med at træningen af Jewel tog fart, og jeg blev mere og mere bidt at det, begyndte interessen at vokse for at vide mere om træningsmetoder og indlærings teori. Hvordan lærer vores hunde?

Derfor tilmeldte og gennemførte jeg den 1 1/2-årige instruktøruddannelse hos Hund og Træning ved Christina Ingerslev for at lære mere om dette meget spændende emne. Jeg er nu uddannet hunde-/klikkerinstruktør, da jeg bestod mine tre eksamener i sommeren 2013.

I forlængelse af denne uddannelse har jeg taget den 10 måneders lange Rally Instruktør uddannelsen også hos Hund og Træning og bestod både den praktiske og teoretiske eksamen i oktober 2013, og kan nu også tilføje Exam, rally instruktør på mit CV.

Mine weekender går med rallykonkurrencer, lydighedskonkurrencer og undervisning. Derudover deltager jeg i alle de kurser, jeg kan komme på, så jeg kan holde mig opdateret på nye træningsvinkler.

Jeg har været i Sverige og deltaget på et kursus hos Bob Bailey, hvor jeg lærte endnu mere om det at klikke. Fantastisk hvad man kan få en høne til hvis den bliver klikket korrekt 🙂

Udover lydighed og rally, som mit hjerte brænder for, er jeg begyndt på endnu en ny hundesport, Schweiss (blodspor), med min Collie Jewel. Fantastisk at gå bag hende i den lange line og se hende arbejde med sin næse.

Nyeste skud på stammen er Nose Work, jeg er blevet bidt af denne nye sport, har uddannet mig til dommer i Nose Work under DKK, bestået prøverne og kan nu dømme NW1 og NW2 og NW3. Samt sidder i Nose Work udvalget.

Uddannet Hoopers instruktør fra DKK i 2021.

I erhvervslivet har jeg arbejdet rigtig mange år i SAS indenfor salg og marketing, ledelse, revenue management og ikke mindst undervist i 6 år i forskellige reservation/prissystemer. Så det at undervise er ikke nyt for mig. Jeg er vild med det sammenspil, som der opstår mellem instruktør og kursister, når tingene går op i en højere enhed.

Glæder mig til at undervise dig og din hund.